-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Darmowa dostawa od 140 PLN
0
twój koszyk
0,00 zł
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE BIO 150 g - BIOVEGAN BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
Symbol:
4005394144510
11.00
| Opinie | |
| Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
| Cena przesyłki | 12 |
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| EAN | 4005394144510 |
Zamówienie telefoniczne: 501010999
| Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
woda, zmielone produkty przemiału ŻYTA, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego w płynie bio 150 g Biovegan, 500 g mąki pszennej, 500 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody, 1 łyżeczka cukru.
Przygotowanie: połowę mąki, drożdże, sól i cukier dobrze wymieszać, dodać 750 ml wody i zagnieść, dodać zakwas żytni ciekły. Dobrze wymieszać i stopniowo dodawać do pozostałej mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, poczekać aż wyrośnie, zagnieść ponownie, umieścić w formie do chleba i odstawić do wyrośnięcia 1/2 wysokości formy. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez ok. 50-60 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 563 kJ/122 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 27,8 g;
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 2,6 g
Sól: <0,03 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
woda, zmielone produkty przemiału ŻYTA, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego w płynie bio 150 g Biovegan, 500 g mąki pszennej, 500 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody, 1 łyżeczka cukru.
Przygotowanie: połowę mąki, drożdże, sól i cukier dobrze wymieszać, dodać 750 ml wody i zagnieść, dodać zakwas żytni ciekły. Dobrze wymieszać i stopniowo dodawać do pozostałej mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, poczekać aż wyrośnie, zagnieść ponownie, umieścić w formie do chleba i odstawić do wyrośnięcia 1/2 wysokości formy. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez ok. 50-60 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 563 kJ/122 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 27,8 g;
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 2,6 g
Sól: <0,03 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.20
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
80
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
0.50
Masa netto (g):
150
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
11.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Producent:
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
Kraj pochodzenia:
Niemcy
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Niemcy
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.